Verminderen Superfoods stress
Voeding

Zijn superfoods altijd gezond en kunnen ze stress verminderen?

Superfoods zijn een hele hype geworden, maar gelukkig bieden ze ook daadwerkelijk meerwaarde voor onze gezondheid en ze ook daadwerkelijk een positieve impact op stress hebben. Waar veel mensen echter de mist mee ingaan is dat ze te veel van bepaalde producten nemen, omdat ze denken dat ze goed zijn voor de gezondheid. Wij geven een aantal gevallen waarbij mensen juist de verkeerde keuzes maken met superfoods.

Waar mensen de mist ingaan

Walnoten, bosbessen, avocado’s en granaatappels zijn allemaal erg gezond voor ons lichaam! Laten we het dan dus maar dagelijks eten! Ongetwijfeld hebben deze producten een positieve impact op onze gezondheid, maar dat betekent niet dat het iedere dag een even positief effect heeft wanneer we het dagelijks blijven eten. Alle voorgaande producten hebben een hoge dosering van bepaalde gezonde voedingsstoffen. Echter bestaat er geen product dat beschikt over alle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Wie een beperkt aantal verschillende producten eet zal dus niet aan alle voedingsstoffen komen die ons lichaam nodig heeft.

Een andere fout die veel mensen maken is dat ze horen dat cacao zeer gezond voor ons is. Dit klopt, er zijn weinig producten die over een net zo’n hoog gehalte aan antioxidanten beschikt als cacao. Maar dat betekent niet dat een chocoladereep gezond is, zelfs wanneer we een puurdere versie kiezen. Pure chocolade is wel gezonder, maar nog steeds zitten er veel stoffen in die minder gezond zijn.

Ook bij gojibessen zijn er negatieve aspecten bekend. Wie een grote hoeveelheid aan gojibessen eet kan te maken krijgen met misselijkheid en braken. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij mensen allergische reacties lieten zien na het eten van gojibessen en bij zwangere vrouwen wordt het vaak al geheel afgeraden. Dat terwijl gojibessen vaak als een van de gezondste superfoods worden beschouwd.

Hoe wel gebruik maken van superfoods?

Superfoods zijn niets meer dan producten die uit een hogere dosering aan gezonde stoffen bestaan. Echter blijft divers eten het belangrijkst. Zorg dat je volgens de schijf van vijf blijft eten en hiermee ook blijft variëren. Binnen dit voedingspatroon kun je bepaalde producten vervangen voor superfoods binnen dezelfde categorie. En des te gezonder we eten des te beter ons lichaam zich voelt en kunnen we dus ook beter tegen stress.

Een makkelijk extraatje voor je normale voedingspatroon is het nemen van spirulina superfoodies. Dit is een poeder dat is gemaakt van blauwgroene zoetwater algen uit China. Ze zitten boordevol met allerlei gezonde voedingsstoffen en is gemakkelijk te drinken met water.