Stress en vermoeidheid

Stress en vermoeidheid, het is een vorm van lichamelijke klachten door stress, gaan vaak samen zeggen, tenminste dat heb ik mij laten vertellen. En eigenlijk is dat ook wel logisch als we nagaan hoe ons lichaam reageert als je moe bent. Ik denk dat je het wel van jezelf kunt herkennen. Je hebt een lange nacht gehad, misschien ben je wel uit geweest, en de volgende ochtend moet je weer vroeg op. Je bent erg moe en alles is te veel. Je lichaam zegt eigenlijk ik wil nog slapen maar het kan niet omdat je echt op moet staan.

Waardoor komt stress en vermoeidheid?

Het is dan echt een logisch vervolg dat je door stress en vermoeidheid op verschillende plekken in het lichaam stress(pijn) krijgt. Je moet dan denken aan hoofdpijn of pijn in de maag of het kan zelfs voorkomen dat je echt lichamelijke klachten gaat krijgen. Het is absoluut niet gezond om door vermoeidheid stress op te lopen. Er is zelfs bekend dat mensen jeuk gaan krijgen door de stress.

Ga daarom altijd op tijd naar bed en daardoor zul je zien dat je ook frisser en beter opstaat.Zorg daarnaast voor voldoende ontspanning zodat je geen last hebt van de stress momenten.

Leave a Reply