Sporten stress verminderen
Lifestyle,  Sport en beweging

Het tegengaan van stress door sporten

Sporten is een geweldige manier fit te blijven en stress tegen te gaan. Door bezig te zijn met lichamelijk activiteiten verleg je de gedachten en ben je bezig met jouw eigen lichaam. Sporten kan alleen, maar kan ook samen met vrienden. Vaak is het sporten met meerdere mensen gezelliger waardoor het nog meer plezier oplevert. 

Na een lange en drukke dag is sporten dan ook zeker fijn om te doen. Vaak is je geest door het werk niet scherp meer en ligt je in je bed vaak nog uren te draaien en te denken. Door je geest leeg te maken slaap je beter wat het stress level verlaagd. Door op je ademhaling te letten en te focussen op het sporten, leeg je de geest. 

Daarnaast zijn er verschillende tips die je kan gebruiken. 

 1. Eet en drink verstandig.
  Alcohol- en voedselmisbruik lijken stress te verminderen, maar dragen er juist aan bij.
 2. Wees tevreden over jezelf.
  Je hoeft niet aan de verwachtingen of eisen van anderen te voldoen. Je mag best eens ‘nee’ zeggen. Als het jou niet uitkomt en het daardoor stress veroorzaakt, zeg dan af en toe nee.
 3. Stop met roken of andere slechte gewoonten.
  Afgezien van de voor de hand liggende gezondheidsrisico’s van sigaretten, werkt nicotine als een stimulerend middel en veroorzaakt het meer stresssymptomen. Wees daar bewust van en probeer het zoveel mogelijk te vermijden. 
 4. Voer regelmatig oefeningen uit.
  Kies een niet-competitieve sport/oefening en stel haalbare doelen. Aerobe oefening heeft aangetoond dat het endorfine afgeeft (natuurlijke stoffen die je helpen je beter te voelen en een positieve houding te behouden).
 5. Bestudeer en oefen ontspanningstechnieken.
  Ontspan jezelf elke dag. Kies uit verschillende technieken. Combineer tegenstellingen; een tijd voor diepe ontspanning en een tijd voor aerobe oefening is een goede manier om je lichaam te beschermen tegen stress.

Daarnaast is het dragen van passende en mooie kleding een mogelijkheid om stress te verminderen. Door tevreden met jezelf en je kledingstijl te zijn ben je automatisch een stuk zekerder. Deze uitstraling draagt bij aan meer zelfvertrouwen, wat leidt tot minder stress. Het kopen van mooie geschikte kleding kan op verschillende websites zoals deze. Bekende merken doen het vaak goed om je zelfverzekerd door te voelen. Met merken van bekende sporters zoals BALR. en CP-company is er genoeg keuze.