Lifestyle

Voorkom stress, beveilig je woning!

Als het gaat om je gezondheid heb je deze tips vast vaak gehoord: drink voldoende water, eet gebalanceerd, laat je vaccineren en sport genoeg. Er zijn genoeg middelen om te zorgen dat jij je goed voelt. Maar heb je ooit eens na gedacht hoe jouw veiligheid – vooral je veiligheid in en om het huis – kan leiden tot een betere gezondheid?

De minder voor de hand liggende voordelen van huis beveiliging

Inbraakbeveiliging, zoals een alarmsysteem woning, worden in de kern gemaakt om inbraken en de negatieve gevolgen die daarmee gepaard gaan te voorkomen. Onderzoek toonde aan dat één vierde van de inbraken plaatsvond wanneer een lid van het huishouden in het huis was. Van die misdaden was 26% van de aanwezigen het slachtoffer van een gewelddadige misdaad. Woondiefstal komt vaker voor dan het lijkt en het geweld dat ermee gepaard gaat kan een ernstig gevaar voor je gezondheid zijn. Het goede nieuws: uit een enquête onder 422 veroordeelde inbrekers bleek dat ongeveer 83% zei dat ze zouden proberen vast te stellen of er een alarm was voordat een inbraak werd gepleegd, en 60% zei dat ze een alternatief doelwit zouden zoeken als er een alarm op de locatie was.

Huisveiligheid gaat over meer dan het beschermen van jouw bezittingen; het gaat om het welzijn van de mensen van wie je het meest houdt. Uit een onderzoek van een vooraanstaand psychologie blad sprak 68 slachtoffers over de “psychologische nasleep van een inbraak”, en ontdekte dat bij een derde van de volwassenen, slapeloosheid en angst vier of meer maanden na de inbraak bleven hangen. Inbraak voorkomen met een huisbeveiligingssysteem kan je onnodige emotionele inspanning besparen.

Een fijn gevoel als je niet thuis bent

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om je fijner te voelen als je van huis bent. Het hebben van een huisbeveiligingssysteem kan je beschermen tegen een bedreiging van buiten. Zo stelt een alarm je op de hoogte als er iemand binnensluipt en kan je met een beveiligingscamera zien wat er in en om het huis gebeurt. Beveiligingssystemen kunnen helpen om je te verbinden met professionele hulp in noodsituaties en om angstige slapeloze nachten te verminderen. Of je nu van huis bent of juist thuis ligt te slapen, huisbeveiliging zorgt ervoor dat je je nooit zorgen hoeft te maken over de veiligheid thuis. En dat is wel zo’n prettig idee.