Water
Lifestyle

Rots en Water training

Gastblog van Pim

 

Hoi allemaal! vandaag ga ik het met jullie hebben over een Rots en Water training die ik heb gevolgd bij Cursuspartner. Deze Rots en water training was in Ede. Tijdens deze training heb ik veel geleerd over reageren als rots maar ook om te reageren als water. Ik hoop jullie kort mee te kunnen nemen in de wereld van Rots en Water. Veel leesplezier!

Weerbaarheid

Als kind ben ik veel gepest. Dit is iets dat niet veel mensen van mij weten. Doordat ik als kind veel gepest ben merk ik dat ik soms nu nog geplaagd wordt. Toen ik in gesprek was met een vriendin kwam al snel naar boven dat ik gewoon mijn grenzen niet aan durf te geven. Hierna heb ik extreem hard geprobeerd om mijn grenzen zelf aan te gaan voelen en aan te gaan geven. Helaas kwam ik er al snel achter dat ik zelf dit niet kon gaan oplossen. Daarom besloot ik om te gaan zoeken naar een training waarin ik mijzelf beter kon leren aanvoelen. Zo ontstond mijn zoektocht. Na wat online lezen en onderzoeken kwam ik Rots en Water tegen. Hierbij leer je om je eigen grenzen aan te voelen en hoe je jouw grenzen aangeeft.

De zoektocht

Na heel wat online lezen was ik er zeker van. Ik wou de cursus Rots en Water gaan doen. Maar toen kwam de volgende vraag bij mij op. Waar wil ik dit doen en bij welke partij? Zelf woon ik in Ede en wou ik dus ook graag een Rots en Water training in Ede of omstreken hebben. Na wat zoeken kwam ik bij 4 partijen uit. Na het bellen van alle 4 de trainingsbedrijven bleven er eigenlijk nog twee over. Cursuspartner en Stichting Rooz. Na allebei de partijen nog eens te bellen en langs te komen heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt voor Cursuspartner. Stichting Rooz vertelde mij dat de trainingen die zij gaven alleen voor kinderen waren. Bij Cursuspartner was dit eigenlijk ook het geval maar hadden ze wel privélessen Rots en Water.

De training

Goed, de keuze was gemaakt. Ik zou mijn Rots en Water training in Ede bij Cursuspartner gaan doen. Na de duidelijke intake begon het echte trainen. Hier begonnen wij samen met het bespreken wat Rots en Water is, waar het voor staat en wat je er aan hebt. Na een korte 15 minuten aan overleg gingen we beginnen. Eerst wat basisoefeningen en al snel gingen we de diepte in. Ik merkte wanneer iets niet fijn voelde en kreeg te horen hoe ik hier het beste op kon reageren. Of als water of als rots. Als beide mocht ik reageren. Net wat ik fijn vond. Hierdoor leerde ik goed aanvoelen welke reactie wel werkte en welke niet.