Veluwe Nederland
Lifestyle

Mooie gebieden om te wandelen in Nederland

Misschien wist je dit nog niet, maar wandelen is een van de eenvoudigste en meest effectieve manier van stress verhelpen. Loop een rondje buiten en je komt helemaal tot rust. Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar mooie gebieden in Nederland om te wandelen. Rondom veel vakantiehuizen in Nederland is vaak ook een prachtig natuurgebied te vinden. Om die reden hebben wij een aantal prachtige wandelgebieden beschreven. Bezoek deze wandelgebieden bijvoorbeeld tijdens een Nederland vakantie en verhelp je stress tijdens een rustgevende wandeling. Hieronder zijn een aantal gebieden te vinden waar je de meest ontspannende wandelingen kunt maken. Lees snel verder… 

De Hoge Veluwe – Gelderland

De Hoge Veluwe is een ideale plek voor een heerlijke wandeling. Dit uitgestrekte natuurgebied in Gelderland heeft verschillende landschappen. De Hoge Veluwe beschikt over heidevelden, stuifzand, grasvlakten en mooie bossen. De gehele wandeling vindt plaats in de natuur, waardoor je helemaal tot rust komt en niet wordt afgeleid. Kies een van de verschillende wandelroutes of loop rustig door de omgeving en bepaal op het moment zelf waar je heen wilt. 

Heuvelland – Zuid-Limburg 

Het unieke landschap van Zuid-Limburg is zeker een bezoek waard. Het unieke heuvellandschap komt bijna niet voor in Nederland, daarvoor moet je echt in Zuid-Limburg zijn. Door dit prachtige landschap lijkt het bijna alsof je in een ander land bent… De uitgestrekte velden met bossen wisselen zich af met bossen en mergelgrotten. Het Heuvelland is ook een echte aanrader voor de bourgondische liefhebbers onder ons. Limburg staat bekend om de pittoreske dorpjes waar je na een wandeling gezellig kunt borrelen. Een echte vakantie in eigen land! 

Boswachterij Westenschouwen – Zeeland 

Dit natuurgebied is het grootste bos van Zeeland. Maak een mooie wandeling door het heuvelachtige duinlandschap met zandverstuivingen. Verder kun je vanaf de Boswachterij Westenschouwen een prachtige wandeling maken langs de duinen. Bereik de top van de duin en kijk uit op de ruwe zee. Dit mooie wandelgebied is ideaal voor een heerlijke vakantie aan zee. Een vakantiehuis of camping is de perfecte uitvalsbasis voor het maken van wandelingen in het indrukwekkende duinlandschap. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie wandelgebieden in Nederland, misschien is er zelfs wel een bij jou om de hoek… Kijk om je heen en zoek de natuur op voor ultieme ontspanning. Buitenlucht doet je goed, maar wandelen in een prachtige omgeving zal nóg meer zorgen voor nieuwe energie. Ben jij klaar voor een heerlijke wandeling? Haal die wandelschoenen uit de kast en ga op pad!