Lifestyle

Geen ruimte in huis? Maak een kast op maat!

Iedereen met een klein huisje zal het wel herkennen. Het is constant een rommeltje. Als je alles hebt opgeruimd is het binnen de kortste keren weer zover. Je weet niet meer waar je alles moet laten dus overal liggen kleine spulletjes verstopt. Dit is erg vermoeiend, je bent op deze manier namelijk constant aan het opruimen, maar het is nooit goed.

Als je in deze situatie zit, zal je alle ruimte optimaal moeten benutten. Het lekkerst is natuurlijk om je spullen in een dichte kast op te ruimen. Dit geeft namelijk een rustige uitstraling. Het probleem is vaak alleen dat je niet overal een kast neer kunt zetten. Als je bijvoorbeeld hellende muren of rare hoeken in je huis hebt zal het erg lastig worden om daar een standaard kast in te zetten. Als dit het geval is, zal een kast op maat voor jou dus het beste zijn. Hierdoor kun je alle ruimte in je huis optimaal benutten en kun je huis weer goed opruimen.

Je zult alleen wel het een en ander nodig hebben als je een kast op maat wilt maken. Het makkelijkst is om met mdf platen te werken. Deze zijn makkelijk op maat de zagen. Bij het meten is het aan te raden alles iets kleiner uit te meten, zodat je weet dat de kast altijd zal passen. Let er ook op dat als je deuren maakt in de kast deze wel altijd open kunnen. Zet de scharnieren dus niet direct tegen een muur, want dan zullen ze niet makkelijk open kunnen draaien. Om alles te bevestigen kies ik zelf altijd het liefst: houtlijm, RVS schroeven en RVS scharnieren. Op deze manier kun je de sterkste constructie maken zodat je lang van je kast te genieten.

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met je kast, succes!